Avoinna tänään: 07:30–20:30

Like jatkaa mukana energiansäästötalkoissa

Kauppakeskus Like jatkaa mukana energiansäästötalkoissa ja on tehnyt konkreettisia ja vaikuttavia energiansäästötekoja energian riittävyyden varmistamiseksi ja sähkökatkojen ehkäisemiseksi kuluneen talven aikana. Liken energiansäästötoimet kohdistuvat pääasiassa kauppakeskuskiinteistön lämmitykseen ja valaistukseen sekä ilmanvaihtoon.

Kyseessä ei ole vain kuluneen talven juttu, vaan Likessä on alusta asti tehty työtä vastuullisuusasioiden edistämisen eteen ja energiansäästö on yksi tärkeä osa kauppakeskuksen kokonaisvastuullisuutta.  Tästä on osoituksena mm. BREEAM -ympäristösertifikaatti.

Liken energiatehokkuus on monen asian summa:

  • Valaistuksessa käytetään pääsääntöisesti energiatehokkaita LED-valaisimia. Vanhojen loisteputki-/lamppu -valaisimien uusiminen ledeiksi jatkuu vaiheittain.
  • Valoja ei pidetä päällä muuten vaan – Liken yleisten tilojen valaistus on säädetty käytön mukaan ja sisävalaistus on pois päältä silloin, kun tiloissa ei ole toimintaa.
  • Ilmanvaihto on optimoitu niin, että ilmanvaihtokoneet ovat päällä vain tarvittaessa.
  • Mainosvalot eivät ole päällä yöaikaan.
  • Koneita ja laitteita huolletaan säännöllisesti – toimivat ja huollettu tekniikka säästää ympäristöä.
  • Liken oma aurinkovoimala on ollut tuotannossa jo toista vuotta. Vaikka talven pimeydessä voimala ei juuri sähköä tuota, ensimmäisenä kokonaisena käyttövuotena 2022 saatiin talteen yli 4 % kauppakeskuksessa tarvittavasta sähköstä omana tuotantona.

Nyt kuluneen talven aikana on tehty vielä lisätoimia energiansäästötalkoiden merkeissä:

  • Kauppakeskuksen sisälämpötiloja on tarkistettu alemmaksi sekä asiakastiloissa, että ei-kaupallisessa käytössä olevissa tiloissa (esim. porras- ja huoltokäytävät, varastot).
  • Parkkihallissa on laskettu lämpötilaa ja hallin valot ovat päällä vain käytön mukaan.
  • Sähkökatkoihin varautumista on testattu käytännössä ja liikkeiden kanssa on käyty läpi varautumista mahdollisiin alueellisiin ja valtakunnallisiin katkoksiin sähkön jakelussa.

Tekemistä ympäristövastuullisuudessa vielä riittää, Like haluaa mm. edelleen parantaa jätteiden kierrätysmahdollisuuksia ja vähentää toiminnassa syntyvän jätteen määrää.

Viimeisimmät ajankohtaiset

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen sähköpostiisi, saat ensimmäisten joukossa tietää tarjouksista ja mitä Kauppakeskus Likessä tapahtuu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uutiskirje on ilmainen, eikä velvoita tilaajaa mihinkään. Voit keskeyttää tilauksen milloin haluat.
Katso Kauppakeskus Liken rekisteriseloste.